A story that needs to be told.

Who is that girl on the swing?
Clinging so tight to the rythm of the spin
In a land, in a time
Far away from here
She is seeking a hand,
A place to stay sincere

Who is that women down the road?
Beaten up and slave to a worn dress code,
With a grin in her face
Mud in her hair,
She’s running to late,
Quickly choking her last air

It is not fair


Egot talar

Det är dags att bryta sig loss från allt som binder mig samman här i negativiteten. Livet är inte lätt, men det är värt att kämpa för. Även om allting inte faller på plats just nu så ska det göra det någon gång i framtiden. Jag tänker sluta stressa. Det är dags att bege sig ut på nya äventyr. Oavsett vad som händer förlorar man inte sitt människovärde.

När jag väl har mod och styrka att ta mig in på arbetsmarknaden kommer jag kanske aldrig vilja där ifrån. Att tjäna sina första egna pengar är en oerhörd kick för självförtroendet. Sedan får det bli som det blir.

Jag har kommit på att det finns nog inget annat sätt att utvecklas på än att utmana det man innerst inne fruktar mest. Att stiga ur trygghetszonen och våga misslyckas. Att våga vara ärlig i allt man gör.

Det är dags att bryta sig loss och bli en egen individ. Nu återstår bara en fråga: Hur?


Uppror mot materialismen i negativitetens anda

Världen krymper samman mer och mer. Den är inte längre vad den borde vara. Nutidssamhället har förvandlat världen till en plats där allting handlar om pengar, makt och ytlighet. Var finns den förr så stora äktheten?

I olika sociala sammanhang pratas det konstant om balklänningar, jobb, student, framtid, framtid, framtid. Utan att tänka pratar man på, som om det vore allting som räknas. Tillsammans med ironiseringen blir meningslösheten total.

Nej, nu var jag för hård och drog allting över en kam. Det är klart att det finns sammanhang där äktheten spelar större roll, men de sammanhangen blir färre och färre. Om det är så här man lever ett liv tänker jag regrediera resten av livet och vara ett ärligt, men ovetande barn.

Jag har en lång väg att gå för att bli fri från allting som skapar den här materialismen. Det är ett stort steg mellan att tänka och att faktiskt göra något. Egentligen borde det vara mycket enklare och mindre stressrelaterat att inte bry sig om alla materialistiska normer och krav. Det borde vara mycket enklare att inte vara perfekt; ekonomiskt, ytligt, socialt och kunskapsmässigt.

Dyrt och heligt lovar jag att skaffa mig ett nytt perspektiv och utforska nya sammanhang. Förr eller senare blir det en nödvändighet. Jag tänker ständigt söka äkthet, sanning och ärlig positivism. Det är dags för någonting att hända.

Flashback to the good old days

I dag gör sig den gamla tiden påmind med alla dess positiva galenskaper genom denna låt:


RSS 2.0